このページの先頭です
第三吾嬬小学校
サイトメニューここからサイトメニューをとばして本文へ
  • multilingual
  • サイトマップ
  • 交通アクセス

サイトメニューここまで

現在のページ 第三吾嬬小学校 の中の スクールライフ の中の 今日の給食 の中の 令和3年度2月の給食 のページです。

本文ここから

令和3年度2月の給食

更新日:2022年3月8日

令和4年2月28日(木曜日の給食)


坦々チャーハン 牛乳 にぎすのからあげ 白菜スープ

坦々チャーハンには、甘辛い肉味噌をかけて食べます。ニギスは、骨まで食べられる小魚です。しっかり食べて強い身体をつくりましょう。
【Today's menu】 Tantan fried rice, Deep-fried nigisu, Chinese cabbage soup
Eat tantan fried rice with sweet and spicy meat miso. Nigisu is a small fish that we can eat even the bones. Eat it well and build a strong body.

令和4年2月25日(金曜日の給食)


ジャージャー麺 牛乳 中華風スープ スィートスプリング

ジャージャー麺は、甘辛の肉みそをのせた料理です。肉みそが食欲をそそります。
【Today's menu】 Zha jang mian, Chinese stylesoup, Sweet spring orange
Zha jang mian is a dish of sweet and spicy meat miso on top of noodles. The meat miso is appetzing.

令和4年2月24日(木曜日の給食)


米粉パン 牛乳 ムサカ レンズ豆のスープ みかん

ムサカは、ギリシャのグラタンのような料理です。一つ一つ、給食室で作りました。
【Today's menu】 Rice flour bread, Moussaka, Lentil soup, Orange
Moussaka is a Greek gratin-like dish. They were made one by one in the school kitchen.

令和4年2月22日(火曜日の給食)


チキンライス 牛乳 グリーンサラダ ココアケーキ いちごキ

今日は、ショコラの誕生日です。みんなで豆乳と米粉のココアケーキをおいしくいただきました。
【Today's menu】 Chicken rice, Green salad, Soy milk and rice flour cocoa cake with strawberry
Today is the birthday of our rabbit, Chocalate. We all ate cocoa cake.

令和4年2月21日(月曜日の給食)


ごはん 牛乳 鰤の照り焼き ごま酢あえ じゃがもち汁

鰤の旬は、冬です。鰤は、成長するにつれて呼び名が変わる出世魚です。汁には、じゃがいもで作ったお団子を入れました。
【Today's menu】 Rice, Yellowtail teriyaki, Vegetables with sesame vinegar, Potatoes and mochi soup
The seson for yelltail is winter. Yellowtail is a "Shusse-uo" whose name changes as it grows. The soup contains dumplings made from potatoes.

令和4年2月18日(金曜日の給食)


焼き肉ごはん 牛乳 ちりめんじゃこのサラダ 韓国風雑煮

みんなが大好きな焼き肉ごはんでした。スープには、トックを入れました。トックは、韓国のおもちのような食材です。
【Today's menu】 Yakiniku rice, Chirimenjako salsd, Korean style ozoni with tok
Today's school lunch was yakiniku rice, which students love. Today's soup contains tok. Tok is a Korean rice cake-like ingredient.

令和4年2月17日(木曜日の給食)


ごはん 牛乳 鯖のビリから揚げ ごまあえ わかたま汁

揚げた鯖に、甘辛いたれをからめました。ごはんがすすむおいしいおかずです。
【Today's menu】 Rice, Spiicy fried fish, Vegetables with sesame sauce, Wakame seaweed and egg soup
Today's mackerel was fried and entwined with a sweet sauce. It's a side dish for rice.

令和4年2月16日(水曜日の給食)


かきたまうどん 牛乳 おろしポン酢あえ おさつチップス

やさしい味のかきたまうどんは、温かく体の中からあたためてくれます。さつまいものおさつチップスは、3年3組、4年1組さんがリクエストしてくれました。
【Today's menu】 Udon with beaten egg, Vegetables with grated radish and Ponzu sauce, Sweet potato chips
The gentle taste of udon with beaten egg warms your body. Sweet potato chips was a request from classes 3-3 and 4-1.

令和4年2月15日(火曜日の給食)


中華丼 牛乳 もずくスープ いちご

野菜たっぷりの中華丼は、栄養満点です。もずくは、海藻の仲間です。今日は旬のくだもの「いちご」をつけました。
【Today's menu】 Chinese bowl, Mozuku soup, Strawberry
The Chinese bowl with plenty of vegetables is nutritious. Nozuku is a type of seaweed. Strawbwrries, a seasonal fruit, were also served today.

令和4年2月14日(月曜日の給食)


チョコチップパン 牛乳 魚のオニオンソースかけ 粉ふきいも ハートのミネストローネ

2月14日は、バレンタインデーです。チョコチップの入ったパンやハートのマカロニが入ったスープを味わいましょう。
【Today's menu】 Chocolate chip bread, Fish with onion sauce, Powdered potatoes, Minestrone with heart-shaped macaroni
February 14th is Valentine's Day. We made tasty bread with chocolate chips and soup with heart-shaped macaroni to celebrate.

令和4年2月10日(木曜日の給食)


スパゲティミートソース(レンズ豆)牛乳 フレンチサラダ デコポン

じっくり煮込んだミートソースには、レンズ豆を入れました。さっぱりしたフレンチドレッシングのサラダもおいしくいただきました。
【Today's menu】 Spaghetti meat sauce with lentils, French salad with potatoes, Dekopon orange
Today's slowly simmered meat sauce contains lentils. The students also ate a deliciously refreshing french salad.

令和4年2月9日(水曜日の給食)


マーボー丼 牛乳 バンサンスー りんご

豆腐たっぷりのマーボー豆腐は、ごはんにかけて食べました。バンサンスーは、せん切りにした野菜と春雨のサラダです。
【Today's menu】 Mapo tofu bowl, Bansan Sue, Apple
We ate mapo tofu with plenty of tofu over rice. Bansan Sue is a salad of shredded vegetables and vermicelli.

令和4年2月8日(火曜日の給食)


セサミゼノワーズパン 牛乳 白菜と豆乳のシチュー コーンサラダ

冬が旬の白菜のシチューをつかってシチューを作りました。牛乳だけでなく、豆乳も使い、栄養満点なシチューができました。
【Today's menu】 Sesame genoise bread, Chinese cabbage and soy milk stew, Corn salad
Today, we cooked a stew using Chinese cabbage, which is in season in winter. Not only milk, but also soy milk was used for the stew, which was very nutritious.

令和4年2月7日(月曜日の給食)


ごまごはん 牛乳 魚の西京焼き おひたし すまし汁

西京味噌は、関西地方で作られている白みそです。今日は「さわら」という魚を使いました。
【Today's menu】 Sesame rice, Grilled fish in Saikyo, Boiled komatsuna, Clear soup
Saikyo miso a white miso made in the Kansai region. Today, a fish called Spanish mackerel was cooked with it.

令和4年2月4日(金曜日の給食)


カレーライス 牛乳 ごまだれサラダ スィートスプリング

カレーライスは、1年1組、1年2組、3年3組、4年1組、4年3組、5年2組、6年3組さんがリクエストしてくれました。大人気のカレーライスは、みんな完食です。
【Today's menu】 Curry and rice, Salad with sesame sauce, Sweet spring orange
Curry and rice was a request from classes 1-1, 1-2, 3-3, 4-1, 4-3, 5-2 and 6-3. The curry rice, which is very popular with students, has been completely eaten.

令和4年2月3日(木曜日の給食)


節分ごはん 牛乳 いわしのカレー揚げ おひたし けんちん汁

今日は、節分の行事食です。大豆が入った混ぜご飯に、いわしのカレー揚げを作りました。しっかり食べて健康な1年にしましょう。
【Today's menu】 Rice for Setsu-bun, Fried sardines with curry, Boiled vegetables, Kenchin soup
Today's school lunch is an event food. We cooked soybeans rice and fried sadines with curry. Eat them well and spend a year in good health.

令和4年2月2日(水曜日の給食)


しょうゆラーメン 牛乳 ビーンズポテト みかん

ラーメンは、とても人気があります。とんこつで時間をかけてじっくりスープをとります。うずらの卵をのせていただきました。
【Today's menu】 Soy source ramen, Potatoes with beans, Orange
Ramen is very popular with students. We spend a lot of time on it and prepare the soup slowly. The students ate quail eggs on top of the ramen.

令和4年2月1日(月曜日の給食)


高野豆腐のそぼろ丼 牛乳 すまし汁 不思議な目玉焼き

不思議な目玉焼きは、桃と牛乳寒天で作ったデザートです。目玉焼きそっくりなデザートにみんな嬉しそうでした。2年3組さんがリクエストしてくれました。
【Today's menu】 Ground chiken flovored with Koya tofu bowl, Clear soup, Mystetrious fried egg
Mysterious fried egg is a dessert cooked from peaches and milk agar. The students looked with the dessert, which looked just like a fried egg.

このページのトップに戻る本文ここまで

サブナビゲーションここから

今日の給食

サブナビゲーションここまで

以下フッターです。

第三吾嬬小学校

住所:〒131-0041 八広二丁目36番3号
電話:03-3617-7513
交通アクセス
Copyright(C) Daisanazuma Elementary School. All rights reserved.
フッターここまでこのページのトップに戻る