現在のページ 第三吾嬬小学校 の中の スクールライフ の中の 6年生 日光移動学習教室 のページです。

6年生 日光移動学習教室

更新日:2019年7月4日

7月1日(月曜日)から3日(水曜日)まで、6年生は日光移動学習教室に行ってきました

6th grade students went to Nikko summer camp from 1st to 3rd of July!

華厳滝

7月1日(月曜日)から2泊3日の行程で、6年生は奥日光の小西ホテルにて移動学習教室を行いました。天候にも恵まれ、すべての行程を順調にこなすことができました。昨年のあわの移動教室での経験を生かし、事前学習にも真剣に取り組んだ6年生は、三吾小の最上級生として大変立派な態度で過ごし、とても楽しい思い出をいっぱい作ることができました。

6th grade students went to Oku-Nikko Konishi Hotel and stayed for two nights from Monday, July 1st. The weather was great, fortunately, and we could have a very good time there. 6th graders learned a lot at Awano summer camp last year, and they studied about Nikko a lot beforehand. They behaved really well as the highest students of San-Azu elementary school. They could have a lot of good memories.

1日目  The 1st Day

大谷資料館  Oya Stone Museum

だいや川公園資料館  Daiya River Park

日光彫り体験

Nikko-bori Carving Experience

開園式  Opening Ceremony

夕食  Dinner

キャンプファイヤー  Camp Fire

班長会  Leaders' Meeting

2日目  The 2nd Day

湯の湖畔で朝会  Morning assembly on the Lake Yunoko

ハイキングスタート  Started hiking!

休憩  Break

男体山  Mt. Nantai

おやつはアイスクリーム  Ice cream!

中禅寺湖遊覧船クルーズ

Cruising in Lake Chuzenjiko

すごく熱い足湯!  Very hot foot-bath!

源泉  The source of hot spring

室内レク  Game Party

3日目  The 3rd Day

世界遺産東照宮見学